Fakültemiz
Tarihçemiz
30908 sayılı Resmi Gazete’de 4 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan karar ile İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi kurulmuştur.
Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi fakülteleri arasında 16.sı olarak açılan Hemşirelik Fakültesi 2022- 2023 eğitim- öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayacaktır.
İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yoğun Bakım Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı ve Hemşirelik Esasları Tezli Yüksek Lisans Programlarını yürütmektedir.
MİSYONUMUZ
Birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede bilimsel yaklaşımları kullanarak mesleki rol ve sorumluluklarını yerine getirebilen ve etik değerleri dikkate alan hemşireler yetiştirmektir.
VİZYONUMUZ
Bilimsel ve çağdaş eğitim yaklaşımıyla nitelikli bakım veren hemşireleri yetiştiren ulusal ve uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen bir hemşirelik fakültesi olmaktır.
DEĞERLERİMİZ
Bağlılık: Kuruma, mesleğe ve etik değerlere
Saygı: İnsana, çevreye ve emeğe
Bilimsellik: Hemşirelik bakımında
Sorumluluk: Ekip üyelerine, kuruma ve topluma
İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Lisans Programının Amacı;
1. Mezunlarımız, sağlıklı/hasta birey, aile ve toplumun sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bilimsel ve bütüncül yaklaşımı kullanarak hemşirelik bakımını sunabileceği koruyucu, tedavi ve rehabilite edici alanlarda hemşire olarak istihdam edilir.
-Başarı göstergesi: Mezunların %80’i bir yıl içinde sağlık bakımı alanında (Hastane, ASM, TSM, TRSM, sigorta şirketi, okul, işyeri vb.) hemşire olarak görev alır/istihdam edilir.
-Başarı göstergesi: mezunların %80’inden, birlikte çalıştıkları ekip üyelerinin veya yöneticilerinin ya da bakım verdikleri hastaların ve yakınlarının verilen bakımın niteliğine yönelik memnuniyet düzeyleri.
2. Mezunlarımız, hemşirelik uygulamalarında mesleki etik ilke ve değerleri gözeterek sağlık ekibi üyeleri ve bakım verdiği kişiler ile iyi iletişim kurar.
-Başarı göstergesi: birlikte çalıştıkları ekip üyeleri ve bakım verdikleri hastaların ve yakınlarının mezunlarımızın iletişimine yönelik memnuniyet düzeyleri.
3. Mezunlarımız, yaşam boyu öğrenme bilinciyle eğitim, uygulama, yönetim ve araştırma alanlarında hemşirelik rollerini yerine getirir ve mesleki gelişimini sürdürür.
-Başarı göstergesi: Mezunların %10’u ilk 5 yıl içerisinde lisansüstü eğitim programlarına devam eder.
-Başarı göstergesi: Mezunların %25’i ilk 5 yıl içerisinde en az bir bilimsel etkinliğe (sertifika programı, kongre, sempozyum vb.) katılır.
1. Hemşirelik bakım ve uygulamalarını mesleki ve etik değerlere uygun gerçekleştirir.
2. Birey, aile, toplum ve ekip üyeleri ile etkili iletişim kurar.
3. Hemşirelik alanına özgü güncel kuramsal ve uygulama bilgisine sahiptir.
4. Eleştirel düşünme, problem çözme, araştırma ve kanıta dayalı karar verme becerilerini kullanarak bakımı yönetebilir.
5. Yaşam boyu öğrenmenin önemi benimseyerek hemşirelik bakımının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi süreçlerinde yer alır.
6. Bütüncül bakış açısıyla bakımı planlar, uygular ve değerlendirir.
7. Sağlık bakım ekibi ve diğer disiplinler ile iş birliği içinde çalışır.
8. Hemşirelik bakımının yönetiminde liderlik becerilerini kullanır.
9. Hemşirelik bakımını yasa ve yönetmeliklere uygun yönetir.
10. Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilmek ve yabancı meslektaşları ile iletişim kurabilmek (“European Language Portfolio Global Scale”, Level B1).