Fakültemiz

Tarihçemiz

30908 sayılı Resmi Gazete’de 4 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan karar ile İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi kurulmuştur.

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi fakülteleri arasında 16.sı olarak açılan Hemşirelik Fakültesi 2022- 2023 eğitim- öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayacaktır.

İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yoğun Bakım Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programını yürütmektedir.

MİSYONUMUZ

Birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede bilimsel yaklaşımları kullanarak mesleki rol ve sorumluluklarını yerine getirebilen ve etik değerleri dikkate alan hemşireler yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Bilimsel ve çağdaş eğitim yaklaşımıyla nitelikli bakım veren hemşireleri yetiştiren ulusal ve uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen bir hemşirelik fakültesi olmaktır.

DEĞERLERİMİZ

Bağlılık: Kuruma, mesleğe ve etik değerlere

Saygı: İnsana, çevreye ve emeğe

Bilimsellik: Hemşirelik bakımında

Sorumluluk: Ekip üyelerine, kuruma ve topluma

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizleri bilgi ve teknolojinin hızla değiştiği, modern tıp dünyasının her türlü donanımıyla entegre çalışma ortamına hazırlayacak, ülkemizin sorunlarına duyarlı, çözüm üretebilen, mesleki ve etik ilkelere sahip hemşireler olarak yetiştirebilmek için çalışmalara başladık. Eylül 2022 döneminde ilk öğrencilerimizle birlikte eğitime başlayacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Sizler kuruluşu 2021 yılı olan ve büyük hedefleriyle geleceğe ışık tutacak İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin ilk mezunları olma gururunu taşıyacaksınız.

Fakültemiz dünya standartlarında eğitim veren, hemşirelik bakımı konusunda güncel yaklaşımların yanı sıra, modern ve teknolojik her türlü gelişmenin içerisinde olan, insan sevgisi ve etik değerlere bağlı hemşireleri yetiştirmek amacındadır. İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, fikirlerin açıkça ifade edildiği, bilimin ulusal ve uluslararası projelerle hayat bulduğu ve üretildiği, çağdaş fakülte düzeyine erişmeyi hedefleyen bir anlayışla, yalnızca ülkemizde değil, uluslararası alanda da öncü fakülteler arasında yer almayı amaç edinmiştir.

Fakültemiz sizlerin gelişimine katkı sunacak her türlü bilimsel ve mesleki desteğin yanı sıra, kültür, sanat ve spor etkinliklerinde de yer almak, öğrenci kulüp faaliyetlerini desteklemek ve fakülteler arası öğrenci işbirliğini artıracak programlara katkı sunmak anlayışı içerisindedir.

İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, bünyesinde bulunan genç, dinamik ve deneyimli kadrosu ile sizleri günümüzün modern bilgi ve teknolojilerini kullanarak geleceğin sağlık ekibi içerisinde yer alacak hemşireleri olarak yetiştirmeyi kendisine ilke edinmiştir.

Gücünü geçmişin köklü tarihinden, kurumsal büyüklüğünden ve uluslararası alanda güçlü fakültelerinden alan İstanbul Üniversitesi’nin yetiştirdiği seçkin sağlık ekibinin bir parçası olarak hemşirelik mesleğine adım atmak isteyen siz gençleri, bilgi ve deyimlerimizi paylaşmak için bekliyoruz.